Vijesti

Program događanja u Baški: 19.7. - 24.7.2024.


Donosimo vam pregled nadolazećih događanja u Baški, koja će obogatiti vaš boravak na našem prekrasnom otoku. Pogledajte što smo pripremili za vas!

Izložba na otvorenom: Prijatelji mora: "Otok Krk - tradicionalna događanja"
________________________________________
19.07. - 02.08. / Palada

Ovom ćemo atraktivnom izložbom na otvorenom upoznati otok Krk kroz kulturno-zabavnu ponudu koja se oslanja na tradiciju, objedinjujući prošlost i sadašnjost. Nezaobilazne su i outdoor manifestacije koje nam otkrivaju prirodne atrakcije otoka te izvrsna gastronomska događanja.
 
Uz prikaz svake destinacije na izložbenom panou posjetitelji će se putem QR koda moći povezati s matičnom turističkom zajednicom kojoj fotografija manifestacije pripada te samo razgledavanje učiniti još zanimljivijim i multimedijalnim.
 
Autori koji su svojim radovima doprinijeli ovoj izložbi su: Luka Tabako, Borut Brozović, Srđan Hulak, Julijen Duval, Sanjin Ilić, Kristijan Žic, Marko Matešić, Ivan Vranić, Irena Šimić, Luka Kosić, Josipa Uzelac, Hrvoje Duvančić, Fran Karabaić, Branko Karabaić i Dragutin Olvitz.
 
Vjerujemo da će ova izložba na otvorenom mnogim posjetiteljima tradicionalna događanja otoka Krka dočarati u punom sjaju i ljepoti. Ne propustite!


Baška Lighthouse Jazz Festival: Aleksander Ipavec Trio
________________________________________
21.07.2024. (nedjelja) / 21h / uz svjetionik na kraju Vele rive
 
Izuzetno atraktivan glazbeni program obilježit će i prvo izdanje BAŠKA LIGHTHOUSE JAZZ FESTIVALA, nastalog u suradnji sa Zoranom Majstorovićem, nagrađivanim hrvatskim jazz i etno gitaristom svjetskoga glasa. Naziv festivala asocira ne samo na atraktivnu lokaciju festivala - uz svjetionik na kraju Vele rive - već i na kultni američki jazz klub "The Lighthouse"; u kojem su nastupali i snimali brojni jazz glazbenici.
 
U nedjelju, 21. srpnja, na festivalu će nastupiti Aleksander Ipavec Trio, u sastavu Aleksander Ipavec (harmonika), Zoran Majstorović (gitara, oud) i Bojan Skočilić (kontrabas). Ovi glazbenici, sa zavidnim međunarodnim karijerama, koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi vas poveli na putovanje kroz svjetsku glazbu, spajajući klasične, tradicionalne, jazz i rock elemente. Polivalentnost u stvaralaštvu zauzima središnje mjesto u njihovmom stvaranju i upravo to je odrednica ovog koncertnog programa; spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.
 
Pridružite nam se i uživajte u sjajnom glazbenom iskustvu na atraktivnoj lokaciji na kraju Vele rive, s čarobnim pogledom na Bašku!

Kino na otvorenom: Wonka
________________________________________
24.07.2024. (srijeda) / 20:30h / Palada, trg iza caffe bara "Rebica"
 
I ovog ljeta naši najmlađi, ali i svi ljubitelji filmova, moći će uživati u večernjim kino projekcijama na otvorenom!
 
Od Paula Kinga, redatelja filmova Paddington i producenta "Harry Potter" i "Fantastic Beasts" franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano emotivno i s puno humora! Film "Wonka" donosi vam čarobno putovanje u svijet mašte temeljen na liku iz priče "Charlie i tvornica čokolade", jednog od najpoznatijih dječjih romana Roalda Dahla. U glavnoj ulozi nastupa fenomenalni Timothée Chalamet kao mladi Willy Wonka. Ovaj film otkriva kako je Wonka postao najveći izumitelj i proizvođač čokolade na svijetu, prepun ideja i snova koji će promijeniti svijet.

Dođite i doživite ovu nevjerojatnu filmsku avanturu pod otvorenim nebom uz prekrasan ambijent i društvo obitelji i prijatelja.

* Napomena: filmska projekcija bit će na engleskom jeziku s titlovima na hrvatskom jeziku

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u svim događanjima koje smo pripremili. Vidimo se u Baški!









Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

31.0°

Krk, Baška
27.07.2024 14:00

Vjetar
E - m/s
Vlaga
-%