Vijesti

Otvaranje Dobro est Festa uz veličanstveni koncert Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora

Sinoć je u predivnom ambijentu kompleksa sv. Lucije u Jurandvoru otvorena nova bašćanska manifestacija Dobro est Fest! Veličanstveni koncert našeg hvaljenog glumca i glazbenika, Rade Šerbedžije, uz pratnju njegovog vjernog benda Zapadni kolodvor, pružio je prisutnima nezaboravnu večer ispunjenu poezijom i glazbom.

Rade Šerbedžija, duboko dirnut ambijentom, izjavio je kako nikada nije nastupao na ljepšoj pozornici. Sjene i svjetla male crkvice sv. Lucije, majstorska rasvjeta i arheološki lokalitet stvorili su savršenu scenografiju za njegov emotivan nastup. Publika, smještena među ostacima zidina nekadašnje antičke vile (villa rustica), uživala je u svakoj minuti večeri.

Radin spontani pristup osigurao je originalnost svake izvedbe, a njegove iskrene interpretacije skladbi i tekstova, kako vlastitih, tako i drugih velikih kompozitora i pjesnika, poput Arsena Dedića i Kemala Montena, publika je nagrađivala glasnim pljeskom i aktivnim sudjelovanjem. Njegova izvedba bila je toliko emocionalna da je uvukla sve prisutne u njegove priče, ostavljajući dubok dojam na svakog gledatelja, a maestralna svirka Zapadnog kolodvora dodatno je upotpunila večer. Kroz Šerbedžijine stihove svi prisutni odvedeni su na putovanje kroz vrijeme.

Brojna publika ispunila je svaki kutak ovo zaista posebnog gledališta, a nakon koncerta ugodno druženje nastavilo se uz hitove DJ Doga, koji je stvorio idealnu, opuštenu atmosferu prije i nakon koncerta. Hladna vina Katunar Estate Winery i osvježavajući kokteli KuSshh bara savršeno su se uklopili u toplu ljetnu večer.

Nakon odličnog početka, Dobro est Fest nastavlja s bogatim programom, uključujući započeti tečaj glagoljice na kojem sudjeluje čak dvadesetero djece i koji je zaista savršen način da se mlade generacije povežu s našom bogatom kulturnom baštinom.

Program:

  • 12. srpnja: Art & Wine radionica izrade mozaika "Glagoljica u mozaiku".
  • 13. srpnja: Predstava "Ribe" Hrvatskog kazališta Pečuh u režiji Čarne Kršul, mračna komedija koja istražuje odnos moći između direktorice i njezine tajnice.
  • 14. srpnja: Art & Wine slikarska radionica "Etno motiv na torbi", pod vodstvom akademske slikarice Zorice Andrić.
  • 16. srpnja: Zatvaranje festivala uz akustični koncert popularnog dalmatinskog glazbenika Harija Rončevića, poznatog po hitovima kao što su "I sve dok dišen", "Moje si more" i "Aj ća volin te”.

Dobro est Fest već je prvu večer pokazao da će biti nezaboravan događaj ljeta u Baški, i veselimo se svemu što slijedi!

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

35.2°

Krk, Baška
15.07.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%