Vijesti

Događanja u Baški: Uživajte u sportu, glazbi i kulturi uz more!

Evo pregleda nadolazećih i trenutnih događanja u Baški koja će obogatiti vaš boravak na otoku Krku. Provjerite što smo sve pripremili za vas!

Picigin Fest 2024
________________________________________
27.07.2024. (subota) / 16h / Vela plaža

Zadnja subota u srpnju rezervirana je za tradicionalni Picigin Fest Baška. Ove godine, Picigin Fest će se održati u subotu, 27.07. u Baški na Veloj plaži! Okupljanje ekipa počinje u 15 sati, dok je početak natjecanja planiran za 16 sati. Brojne ekipe pokazat će svoju uigranost, požrtvovnost i atraktivnost, a za najbolje su osigurane vrijedne nagrade.
 
Ekipe se sastoje od 4 do 5 igrača, a mogu biti muške, ženske ili kombinirane. Jedini uvjet je da natjecatelji budu stariji od 16 godina. Kotizacija iznosi 5 eura po osobi, a sve prijavljene ekipe dobivaju službene majice turnira i bon za piće.
Ekipe se mogu prijaviti putem online obrasca: https://forms.gle/zT1fiPw5nvqvz2iW7 ili osobno na dan turnira ako ostane mjesta. Broj ekipa je ograničen!
 
Svaka ekipa imat će pet minuta da pokaže sve što zna i oduševi stručni žiri i zahtjevnu publiku. Posebne bogate nagrade osigurane su za najbolje tri ekipe, najbolju petorku te najboljeg igrača ili igračicu turnira.

Ako niste raspoloženi za igru, dođite i podržite naše natjecatelje - cjelodnevna zabava zagarantirana je uz dobru glazbu i odličnu atmosferu za koju će se pobrinuti DJ Sonic Sandro. Očekujte pregršt funk, house i disco ritmova!
________________________________________

Picigin Fest Baška održava se već 13. godinu zaredom na Veloj plaži. Picigin je hrvatski amaterski sport koji se igra loptom na pješčanoj plaži, u plićaku. Igraju ga ljudi svih životnih dobi te je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske!

Promenadni nastup klape Zvonimir
________________________________________
28.07.2024. (nedjelja) / 20:30h / Palada, stari grad, Ul. Emila Geistlicha
 
Promenadni nastupi klapa neizostavni su dio turističke ponude Baške. Ove nedjelje, uživajte u izvedbi klape Zvonimir koja će još jednom uljepšati Večeri klapske pjesme u manjim ulicama i trgovima u starom dijelu Baške te tako obradovati namjerne ili slučajne prolaznike.  Podsjećamo, klapsko pjevanje uvršteno je na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva, što objašnjava uvijek lijep prijem domaćih i stranih gostiju.

Klapa Zvonimir, osnovana krajem 2005. godine, danas broji šest članova. Na repertoaru su pjesme primorskog i dalmatinskog melosa pjevane a capella, kao i zabavne pjesme uz pratnju gitare i mandoline.

Dođite i uživajte u nezaboravnoj večeri uz zvukove tradicije!


U TIJEKU:

•    Izložbe u Galeriji Zvonimir: "Retrospektiva", Pavica Julija Kaftanić
________________________________________
21.06. - 31.07.2024. / galerija Zvonimir

Pavica Julija Kaftanić (1890. – 1977.) bila je glazbenica, pjevačica i glazbena pedagoginja, ali je od malih nogu gajila veliku ljubav prema slikarstvu. Njezina likovna nadarenost i sposobnost brzog učenja donijele su izvanredne rezultate. Slike izložene na ovoj izložbi predstavljaju samo dio njezine očuvane umjetničke baštine, a odabir su kustosa Theodora de Canziania. Izložba je otvorena do 31. srpnja, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 21:00 sat, te subotom od 9:00 do 19:00 sati.
 
•    Izložba na otvorenom: Prijatelji mora: "Otok Krk - tradicionalna događanja"
________________________________________
19.07. - 02.08.2024. / Palada
 
Ova atraktivna izložba na otvorenom predstavlja kulturno-zabavnu ponudu otoka Krka, spajajući tradiciju s modernim vremenom. Posjetitelji se putem QR kodova na izložbenim panoima mogu povezati s turističkim zajednicama te uživati u multimedijalnom razgledavanju svake destinacije. Izložba će mnogim posjetiteljima dočarati tradicionalna događanja otoka Krka u punom sjaju i ljepoti.

•    Time for yoga: Besplatni satovi yoge
________________________________________
Svaki utorak i četvrtak / 8h / park pored Valamar Zvonimir Hotela
 
Besplatni treninzi joge nastavljaju se svakog utorka i četvrtka, od 8 sati, u parku pored Zvonimir Sunny Hotela by Valamar. Treninzi su prilagođeni svima, bez obzira na dob ili fizičku kondiciju. Pod vodstvom licencirane instruktorice Sabrine Blašković, uživajte u laganim vježbama istezanja i tehnikama disanja. U slučaju lošeg vremena, satovi će se održavati u Galeriji Zvonimir.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u svim događanjima! Za detalje i dodatne informacije posjetite našu web stranicu!










Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

36.4°

Krk, Baška
31.08.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%