Vijesti

DOBRO EST FEST: POČETAK UZBUDLJIVE TRADICIJE U JURANDVORU!

Prvo izdanje festivala oduševilo posjetitelje

Prvo izdanje Dobro est Fest-a, koje se održalo u prekrasnom kompleksu sv. Lucije u Jurandvoru, u Baški na otoku Krku, oduševilo je sve prisutne i ostavilo neizbrisiv trag u srcima posjetitelja.

Zatvaranje uz Harija Rončevića: Intimna glazbena večer

Sjajnim akustičnim koncertom omiljenog dalmatinskog glazbenika Harija Rončevića ovoga je utorka završilo nezaboravno festivalsko putovanje. U intimnoj atmosferi, pred mnogobrojnom publikom, Hari je izveo svoje najpoznatije hitove poput "I sve dok dišen", "Moje si more", "Moj lipi anđele", "Aj ća, volin te" i brojne druge. Publika je velikim pljeskom nagradila Harijeve izvedbe, a mnogi su zajedno s njim pjevali poznate stihove, čineći atmosferu još posebnijom i emotivnijom.


Fenomenalan početak s Radom Šerbedžijom

Festival je započeo spektakularnim koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora. Već prve večeri, kompleks sv. Lucije ispunio je zvuk bezvremenskih hitova i emotivnih priča. Rade je svojim nastupom pod zvjezdanim nebom stvorio nezaboravnu atmosferu, oduševivši publiku svojom magičnom interpretacijom i karizmom.


Raznovrsni program za sve uzraste

Kroz šest dana, Dobro est Fest je transformirao kompleks sv. Lucije u centralno mjesto glazbe, umjetnosti i kulture. Bogat program festivala obuhvatio je vrhunske koncerte, atraktivne radionice i edukativne sadržaje, privlačeći posjetitelje svih uzrasta.

Radionica "Glagoljsko slovo", pod vodstvom kreativne Petre Kinkele Jelušić, pružila je sudionicima priliku da otkriju tajne izrade mozaika od keramičkih pločica, stvarajući prekrasne personalizirane kućne brojeve inspirirane glagoljicom. Radionica "Etno motiv na torbi", pod vodstvom akademske slikarice Zorice Andrić, omogućila je sudionicima da uživaju u slikanju akrilnim bojama na platnenim torbama, koje su ovaj put poslužile kao slikarsko platno.

Za najmlađe, Glagoljaška školica pod vodstvom Dane Kružić pružila je jedinstveno iskustvo otkrivanja tajni starog hrvatskog pisma - glagoljice. Učenici su kroz pet dana uživali u učenju, druženju i igri. Jasminka Gršković iz OPG Gršković održala je posebnu radionicu filcanja vune. Kao nagrada svim polaznicima, koji su primijenili svoje znanje glagoljice u izradi unikatnih suvenira od krčke vune, ova radionica pružila je dodatnu kreativnu dimenziju cijelom iskustvu.

Kazališna predstava "Ribe": Kultura na Dobro est Festu

Hrvatsko kazalište Pečuh donijelo nam je mračnu komediju "Ribe", u režiji Čarne Kršul. Predstava je istraživala odnos moći između direktorice i njezine tajnice tijekom neočekivane večere u uredu. Publika je uživala u svakoj minuti ovog kazališnog komada, smijući se i razmišljajući o intrigantnoj priči.


Opuštena atmosfera i bogata ugostiteljska ponuda

Osim u glazbenom programu, posjetitelji su uživali u bogatoj ugostiteljskoj ponudi. KuSshh premium craft gin, prvi gin izrađen na otoku Krku, međunarodno priznate rakije i likeri, te vrhunska nagrađivana vina i pjenušci Katunar Estate Winery, poput žlahtine Sv. Lucija, bili su pravi hit i idealno osvježenje za vruće ljetne noći. DJ Dog zagrijao je publiku bezvremenskim hitovima prije i nakon koncerata, omogućujući svima da uživaju u ugodnoj atmosferi do kasnih noćnih sati.

Nezaboravni trenuci u jedinstvenom ambijentu

Kulturno-povijesni lokalitet kompleksa sv. Lucije, uz ambijentalnu rasvjetu i dekorativne elemente, pružio je savršenu kulisu za nezaboravne trenutke. Pomno osmišljeni photo corneri bili su pravi mamac za sve koji su željeli zadržati uspomenu s ovog atraktivnog događanja.

Zahvaljujemo svima koji su podijelili ove čarobne noći s nama i učinili ovo prvo izdanje Dobro est Fest zaista posebnim. Jedva čekamo iduće izdanje festivala i nova događanja u organizaciji TZO Baška na ovoj jedinstvenoj lokaciji!


 



Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

36.4°

Krk, Baška
31.08.2024 14:00

Vjetar
E 2 m/s
Vlaga
-%