Vijesti

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL

Požurite s prijavama, jubilarni 10. Baška Outdoor Festival je pred vratima!

Ljubitelji outdoor avantura, pripremite se za vrhunski događaj na Kvarneru! Još nas osam dana dijeli od početka najvećeg i najuzbudljivijeg outdoor festivala u Hrvatskoj – Baška Outdoor Festivala. S nezamjenjivom pozadinom prirodnih ljepota Baške i dosad najatraktivnijim programom, festival koji ne smijete propustiti vraća se od 11. do 13. listopada 2024. godine kako bi jubilarno, deseti put, oduševio sve željne adrenalina i avanture!

Tijekom deset godina postojanja, Baška Outdoor Festival postao je sinonim za akciju, zabavu, odličnu glazbu i nezaboravne trenutke. Uzbudljivi trodnevni program prilagođen je svim uzrastima i interesima, a festival je garancija savršenog vikend izleta za sve one koji traže bijeg iz gradske vreve, žele uživati u prekrasnoj prirodi i okušati se u raznim sportskim aktivnostima.

Organiziran kroz partnerstvo Turističke zajednice općine Baška i Valamar Riviere, uz podršku Porto Cluba Baška te brojnih sportskih organizatora, festival iz godine u godinu privlači sve više sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Bilo da ste rekreativac ili natjecatelj u amaterskim i profesionalnim kategorijama, Baška Outdoor Festival je prilika koju ne smijete propustiti.

S više od 120 km pješačkih i biciklističkih staza koje povezuju povijesne i kulturne lokacije, četiri opremljena penjališta i adrenalinskim zip-lineom, Baška je savršena destinacija za sve entuzijaste aktivnog života. Desetim izdanjem festivala, još jednom pokazuje svoj puni potencijal, nudeći vikend pun akcije, nezaboravnih trenutaka i beskrajne zabave!

Program počinje u petak, 11. listopada, avanturom Zip & Fly u suradnji s Zipline Edisonom. Sudionici će, uz prethodnu najavu, imati priliku iskusiti vožnju terenskim vozilom, šetnju prirodom i spuštanje po sajlama dugim preko dva kilometra, sve uz promotivnu cijenu samo za vrijeme trajanja festivala. Ova jedinstvena vožnja, koja traje oko dva sata, pruža nevjerojatan pogled na Bašku, more i otok Prvić – iskustvo koje ne želite propustiti! Sve detalje pronađite na web stranici Zipline Edison.

Subota, 12. listopada, donosi bogat sportski program, a odluka koju aktivnost odabrati možda bude najveći izazov! Za bicikliste tu je Krk’n’Roll MTB Marathon (e-bike i mtb), s tri staze različitih duljina – 70, 45 i 30 km – idealne za žene i muškarce. Bilo da ste u vrhu natjecateljske grupe, borite se za osobni rekord ili se suočavate sa samim sobom, sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj utrci garantirat će vam nezaboravno biciklističko iskustvo. Ne zaboravite osigurati svoje mjesto na vrijeme – detalji o prijavi nalaze se na web stranici Adria Bike.

Za ljubitelje traila, Krk’n’Trail nudi savršen spoj sportskog izazova i prirodnih ljepota Baške s tri različite kategorije: 7, 14 i 24 km. Bez obzira na vašu razinu kondicije, ova utrka pruža priliku da istražite nestvarne pejzaže i osjetite pravi sportski duh. Mjesta za jednu od najpopularnijih trail utrka u Hrvatskoj, koju organizira Treking liga, brzo se popunjavaju, stoga ne čekajte – prijavite se već danas na web stranici Outdoor.hr.

Zanimanje za sportsko penjanje raste iz godine u godinu, a Baška se može pohvaliti s čak četiri opremljena penjališta. U sklopu programa Touch the Sky, iskusite penjanje na lokacijama Portafortuna i Belove stene, uz stručno vodstvo ekipe iz Anima Adventures. Bilo da ste početnik ili iskusni penjač, očekuje vas nezaboravno iskustvo s pogledima koje ćete dugo pamtiti. Prijavite se putem obrasca!

U nedjelju, 13. listopada, ljubitelji planinarenja uživat će u Rocky Hill Hike Tour-u, vođenoj turi do najvišeg vrha otoka Krka – Obzove (569 m). Ova 10-kilometarska tura (Draga Bašćanska – Na Plakari – Vela lokva – Obzova – Kunjalabor – Draga Bašćanska) pruža spektakularne vizure i vodi vas kroz jedinstvene pejzaže Baške, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Obavezno ponesite fotoaparat jer ćete poželjeti zabilježiti svaki trenutak ovog nevjerojatnog izleta. Prijave su otvorene putem obrasca!

Osim adrenalina na stazama, Baška Outdoor Festival donosi i nevjerojatan popratni program koji će oduševiti sve generacije! Inspirirajte se, zaplešite i uživajte u vrhunskoj zabavi koja garantira nezaboravno iskustvo za svakoga.

U petak, 11.10., očekuje vas inspirativno motivacijsko predavanje Davora Rostuhara – "Polarni san". Ovaj poznati putopisac, fotograf i neustrašivi pustolov, prvi Hrvat koji je pješke stigao na Južni pol, podijelit će svoju nevjerojatnu priču o hrabrosti, upornosti i otkrivanju vlastitih granica. Ne propustite priliku čuti kako je savladao nemoguće prepreke i otkrio nove dubine u sebi – ovo predavanje će vas sigurno nadahnuti da slijedite svoje snove!

Naravno, što bi Baška Outdoor Festival bio bez fantastične glazbe i vrhunske zabave? Svima već dobro poznati Porto Club Baška, centar najbolje zabave na obali, još jednom je domaćin zabavnog programa Baška Outdoor Festivala!

Petak donosi energičan nastup Infinity Banda, jednog od najtraženijih cover bendova u Hrvatskoj, koji će vas podići na noge uz hitove od 60-ih godina do danas! A prava glazbena poslastica slijedi u subotu navečer kada na pozornicu stupa Queen Sensation, najbolji europski tribute bend legendarnog Queena. Pripremite se za spektakularnu večer uz bezvremenske hitove poput "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" i "We Will Rock You" – zabava je zagarantirana, a atmosfera će biti nezaboravna! Party se nastavlja uz vrhunske DJ-e koji će rasplesati sve posjetitelje i osigurati noć za pamćenje u Porto Clubu Baška!

Za obitelji i najmlađe avanturiste, Baška Outdoor Festival nudi Family Outdoor kutak, pravo mjesto za zabavu i opuštanje! Uživajte u besplatnim jutarnjim satovima joge, okušajte se u slacklineu, penjanju na umjetnoj stijeni i dječjim sportskim igrama – sve pod budnim okom licenciranih instruktora koji će osigurati da svatko pronađe svoju dozu uzbuđenja i zabave. Ovdje se i najmlađi mogu uključiti u festival i otkriti čari aktivnog života na siguran i zabavan način!

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere, ali i u privatnim hotelima, pansionima i apartmanima. Požurite s rezervacijama jer se kapaciteti u Baški ubrzano pune!

HOTELI
CORINTHIA BAŠKA SUNNY HOTEL BY VALAMAR***, E. Geistlicha 39, Baška
Tel: +385 52 465 000
Promo code: BOFTRAIL / BOFMTB ; www.valamar.com
HOTEL DOBROVIT, E. Geistlicha 54b, Baška
Tel: +385 51 864 200
Mail: info@hotel-dobrovit.com
Web: www.hotel-dobrovit.com
HOTEL HERITAGE FORZA, Kralja Zvonimira 96, Baška
Tel: +385 51 864 036
Mail: info@hotelforza.hr
Web: www.hotelforza.hr/hr
HOTEL RESORT ISOLA, Creska 8, Baška
Tel/Mob: +385 51 856 697, +385 98 578 940
Mail: info@isola.hr
Web: www.isola.hr
 
KAMPOVI
KAMPIRALIŠTE MALI, Put Zablaća 100, Baška
Tel: +385 51 864 164
Mail: info@kamp-mali.hr
Web: www.kamp-mali.hr
 
OSTALI UGOSTITELJSKI OBJEKTI ZA SMJEŠTAJ
PANSION "ANTONIA" , Jurandvor 223 , Jurandvor
Tel: +385 98 578 940
Mail: marija.batanjski@gmail.com
Web: www.pansion-antonia.info/index.php?lang=hr
PANISION "BURIN", Creska 9, Baška
Tel./Mob: +385 51 856 697; +38598 92 32 440
Mail: info@pansionburin.hr
Web: www.pansionburin.hr
HAUS LUCIJA, Primorska 16, Baška
Tel.: +385 51 856 707
Mail: mtopalusic@yahoo.com
Web: www.baska-hauslucija.com

PRIVATAN SMJEŠTAJ
Obratite se sa povjerenjem turističkim agencijama s područja Baške koje će za Vas pronaći najbolji mogući smještaj:

"AGENCY ARA" - tel: +385 51 856 321; e-mail: agencyara@gmail.com
"ADRIA SOLE" - tel: +385 51 293 801; e-mail: info@adriasole.hr
"POLO LINE" - tel: +385 91 3856 922; e-mail: info@polo.hr; www.polo.hr
"SPLENDIDO" - tel: +385 51 856 116; e-mail: info@splendido.hr; www.splendido.hr
"ŠILOTURIST" - tel: +385 51 860 171; e-mail: info@siloturist.com; www.siloturist.hr


Ne propustite priliku postati dijelom ove nezaboravne avanture i pridružite se stotinama zaljubljenika u prirodu i avanturu na najvećem outdoor događaju u regiji.

Sve novosti, bitne informacije i podatke o prijavi na Baška Outdoor Festival možete pronaći na web stranici TZO Baška, a možete ih pratiti i na društvenim mrežama Visit Baška – Facebooku i Instagramu.
 
Vidimo se na 10. Baška Outdoor Festivalu – vikend koji ćete dugo pamtiti!






Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

22.0°

Krk, Baška
15.10.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%