Vijesti

10. BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL

Uspješno završeno jubilarno izdanje najvećeg sportskog događanja na Kvarneru!

Protekle nedjelje, uz odlične turističke rezultate, uspješno je završeno jubilarno 10. izdanje Baška Outdoor Festivala. Sa 2400 zabilježenih noćenja i više od 1500 sudionika iz čak 18 zemalja, Baška je bila ispunjena energijom sporta, odličnom atmosferom i nezaboravnim trenucima. U partnerstvu s brojnim organizatorima sportskih sadržaja, Turistička zajednica općine Baška osigurala je  svima prisutnima vikend za pamćenje!

Subotnji program započeo je startom već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona, koji je ove godine privukao preko 500 biciklista iz 12 zemalja. Među sudionicima su bili i aktualni i bivši državni prvaci, kao i pobjednici svjetskih utrka, koji nisu propustili priliku da osjete magiju jednog od najvećih MTB događanja u regiji. Adria Bike, iskusna ekipa iza ovog spektakla, pripremila je tri atraktivne rute – The Beach Boys (26 km), The Rolling Stones (46 km) i The Queen (70 km), sve s prekrasnim pogledima na krajolik i beskrajno plavetnilo bašćanske uvale.

Istovremeno, Krk’n’Trail, najbrojnija utrka festivala, okupila je više od 800 trkača iz 14 zemalja. Ova izazovna i tehnički zahtjevna utrka, koja se održava od 2011. godine u organizaciji Treking lige, nastavlja privlačiti sve veći broj entuzijasta, od obitelji s djecom do vrhunskih sportaša. Podijeljeni u tri kategorije – Light (7 km), Active (14 km) i Challenger (24 km) – sudionici su istraživali krševite obronke Baške, uživajući u prirodnim ljepotama dok su testirali granice svojih mogućnosti.

Za ljubitelje planinarenja, Rocky Hill Hike Tour, organiziran pod stručnim vodstvom agencije Promotiv Travel Outdoor, vodio je stotinjak sudionika do najvišeg vrha otoka Krka, Obzove (569 m), s nezaboravnim pogledima na okolne otoke i Sjeverni Velebit.

Adrenalinske vožnje na Zip & Fly ziplineu, uz promotivnih 50% popusta, iskusio je velik broj posjetitelja, za čiju se sigurnosti brinula profesionalna ekipa Zipline Edisona. Ova jedinstvena atrakcija, koja s najviše točke pruža prekrasan pogled na Bašku i otok Prvić, omogućila je nezaboravan doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje i spuštanjem sajlama ukupne duljine preko 2 kilometra.

Mjesto više tražilo se i na avanturi Touch the Sky na koju se upustilo više od 30 penjača, uz pratnju stručnog Anima Adventures tima. Želeći pokazati sve outdoor mogućnosti koje Baška pruža, i ove godine sportsko penjanje organiziralo se na dva penjališta, a osvajanje vrha bilo kojeg od njih sudionicima je pružilo nevjerojatne vizure i trajnu uspomenu.

Festival je bio i prepun odličnih popratnih aktivnosti. Sportski entuzijasti su se inspirirali na predavanju "Polarni san" Davora Rostuhara, a jutarnji yoga treninzi pod vodstvom Sabrine Blašković bile su savršen uvod u dan ispunjen uzbuđenjem. Za naše najmlađe sportske entuzijaste bio je organiziran bogat program, gdje su s oduševljenjem i velikim potencijalom sudjelovali u sportskim radionicama, slackliningu i penjanju na umjetnoj stijeni pod vodstvom Anima Adventures tima, kao i u školi brdskog biciklizma koju je vodio BBK Team Rodeo. Razni poligoni pružili su djeci priliku da usvoje nove vještine, steknu samopouzdanje i savladaju prve korake u uzbudljivom avanturističkom svijetu.

Sva tri dana festivala bila su ispunjena energičnim zabavnim programom! U Bistrou Funtana hotela Corinthia Baška Sunny, DJ Alex Sabatini pomagao je zagrijavati natjecateljski duh tijekom jutra, dok je u petak neumorni Infinity Band u Porto Clubu Baška održavao odličnu atmosferu, držeći sudionike BOF-a aktivnima do ranih jutarnjih sati. Vrhunac tradicionalnog, sada već legendarnog after race partyja, bio je nastup benda Queen Sensation, koji je na pozornici Porto Cluba Baška oživio nezaboravne hitove, trajno zabilježene u povijesti rock glazbe. Party se nastavio uz atraktivan nastup DJ-a Joe2Shine, koji je dodatno podigao već sjajnu atmosferu i rasplesao sve prisutne. Nedjeljno ispijanje kave na terasi s pogledom na more dodatno  je obogatio akustični nastup grupe Blues&Bacon Co., dok su sudionici dijelili dojmove o proteklim danima.

Ovaj nevjerojatan vikend rezultat je izvrsne suradnje Turističke zajednice općine Baška i već navedenih organizatora vrhunskih sportskih sadržaja, uz podršku TZ Kvarnera, TZ otoka Krka te ključnih dionika u turizmu na području Općine Baška. Glavni sponzor utrka Adria Bike i Treking lige, Valamar Riviera, te Porto Club Baška, kao pokrovitelj i organizator atraktivnog zabavnog programa u after race zoni festivala, dodatno su doprinijeli uspjehu manifestacije. Festival je time potvrdio svoj status ne samo kao vodeće sportsko događanje, već i kao platforma koja potiče turistički promet i promovira Bašku kao idealnu destinaciju za outdoor aktivnosti tijekom cijele godine.

"Želimo se zahvaliti svim sudionicima koji su svojom prisutnošću i energijom doprinijeli uspjehu 10. Baška Outdoor Festivala, kao i našim suradnicima koji su izuzetno profesionalno realizirali sve programe i osigurali vikend za pamćenje. Već sada s velikim uzbuđenjem započinjemo pripreme za 11. izdanje Baška Outdoor Festivala, koje će biti još veće, bolje i nezaboravnije. Radujemo se što ćemo vas ponovno ugostiti sljedeće godine!" – izjavila je Ivana Topić, direktorica Turističke zajednice općine Baška.







Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

22.0°

Krk, Baška
15.10.2024 14:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%