Vijesti

CRNA OVCA

Od 17. do 19. svibnja, u Bašku na Krk, vraća se jedinstveni festival koji ne smijete propustiti! Crna ovca je festival na kojem se stapaju mlada otočka janjetina, glazba, sport i kultura te zajedno čine nezaboravno iskustvo i originalnost na svakom koraku. Doživite trodnevni spektakl koji obuhvaća uživanje u izvrsnoj janjetini spremljenoj na bezbroj načina, ali i besplanim koncertima, radionicama, predavanjima i sportskim natjecanjima.

Bilo da ste zaljubljenik u jazz, rock, ili samo u potrazi za nečim novim i neobičnim, pripremite se da budete očarani. Ovo nije običan festival; ovo je Crna Ovca, gdje svaki kutak Baške pulsira neodoljivim vibracijama.

PROGRAM
Ulaz na sva događanja je slobodan:

IZDVAJAMO PROGRAME ZA KOJE JE POTREBNA PRIJAVA:

Ovčarski pohod na Mjesečev plato – pješačka tura

Ovogodišnji Ovčarski pohod vodi vas na upoznavanje istočne barijere nad bašćanskom dolinom, a posjet nam nudi osim ljepota krškog kraja i posjet rijetkom primjeru pučke arhitekture, golemom kamenom cvijetu "mrgaru".

Nakon okupljanja ispred hotela Forza u centru Baške, u 10:00 sati najprije se uzdižete asfaltnom cestom u serpentinama do odvojka pod nazivom "pod Zakamom" gdje nas put vodi strmim kamenitim usponom do "Mjesečevog platoa", ujedno to je i najzahtjevnija dionica našeg pohoda. Preko Mjesečevog platoa, kamenita visoravan koja izgledom podsjeća na površinu Mjeseca, put nas vodi do kamenog cvijeta "mrgara" pod Diviškom.

Nakon odmora i upoznavanja mrgara vraćamo se put Baške no ovaj puta koristimo puno pitomiju stazu kroz staru borovu šumu koja nudi puno prilika za odmor umornim nogama, a svaki odmor također je prilika za uživanje u prekrasnim vidicima.

Sudjelovanje u pohodu je besplatno!
Više informacija na: www.crnaovca.hr/sport 

PRIJAVI SE NA OVČARSKI POHOD!

BEEECIKLIJADA – CRNA OVCA 2024

Svi zainteresirani mogu se priključiti ugodnoj vožnji od Baške do Jurandvora te natrag preko Drage Bašćanske. Crna ovca će se pobrinut da se dobro zabavite, a vi se samo ne zaboravite prijaviti!

Važno: dužina vožnje je 15 km, trajanje 3 sata, staza je namijenjena rekreativnim biciklistima s MTB i trekking biciklima. Sudionicima se preporuča ponijeti nešto hrane i dovoljno vode.
Više informacija na: www.crnaovca.hr/sport

PRIJAVI SE NA BEEECIKLIJADU!

OVČICE BOĆAJU

Crna ovca čuva boćanje, kao neizostavni dio mediteranske i bašćanske tradicije. 
Pozivamo djecu od 6 do 16 godina, da nam se pridruže na još jednom druženju! Učimo djecu tradiciji, pa ćemo okupiti najmlađe ovčice na dječjem boćarskom turniru.

*Ekipe bi trebale imati po četiri sudionika!
Više informacija na: www.crnaovca.hr/sport

PRIJAVI SE NA BOĆANJE!

RADIONICE I OBNOVA MRGARA

Pridružite se akciji obnove mrgara i naučite principe i primjenu tradicionalne tehnike gradnje suhozida, pod stručnim vodstvom mentora suhozida iz Udruge "4 grada Dragodid". Sudjelovanje je moguće oba dana ili na jednom od ponuđena dva dana!

* Za sve sudionike radionice osiguran je alat, zaštitne rukavice i topli obrok
* Sudionici moraju imati čvrstu obuću i radnu odjeću i obavezno zaštitu od sunca i dovoljno vode

PRIJAVI SE NA RADIONICU I OBNOVU MRGARA!

Više informacija o programu i događanjima potražite na web Facebook stranicama manifestacije Crna ovca.

Ne budi ovca, budi crna ovca! Vidimo se u Baški!
#VisitBaška

Natrag na vijesti

Turistička zajednica općine Baška

Adresa
Kralja Zvonimira 114, 51523 BAŠKA
Open in Google maps
Tel.
+385 51 856 817
Fax.
+385 51 856 544
E-pošta
info@visitbaska.hr

18.2°

Krk, Baška
20.05.2024 08:00

Vjetar
E 1 m/s
Vlaga
-%